2. Dan športa v Jami

V soboto, 06.10.2018 je na Vodovodni cesti 25 ali v tako imenovani “Jami” potekal 2. Dan športa v Jami, ki ga je organizirala Športna zveza Ljubljane skupaj s svojimi člani. Na dogodku so sodelovali Judo klub Bežigrad, Športno društvo Sokol Bežigrad, Plesni center Feniks, Nogometni klub Olimpija Ljubljana, Športni center Triglav in Društvo šola zdravja.

Prireditev je kljub slabi napovedi vremena potekala na zunanjem športnem poligonu, zunanjem asfaltnem malo nogometnem in zunanjem košarkarskem igrišču. Vreme nam je služilo čez celotno prireditev, bilo je toplo in sončno. Društva in klubi, ki domujejo v Jami so se predstavili s svojimi dejavnostmi:

Ob 9. uri so se na nogometnih igriščih Nogometnega kluba Olimpija pričele nogometne tekme mlajših selekcij.

Pod taktirko izkušenih vaditeljic plesa Plesnega centra Feniks je sledil otvoritveni ples v katerem so sodelovali vsi udeleženci dneva športa v Jami.

Društvo Šola zdravja Ljubljana je izpeljalo jutranjo telovadbo, tako imenovano 1000 gibov katera zajema razgibavanje celotnega telesa od glave do prstov na nogi. Namen jutranje vadbe je da zbudi telo in ga pripravi na celodnevne dejavnosti.

Športni center Triglav je na zunanjem košarkarskem igrišču izpeljal hitrostno metanje trojk, za uspešno izvedene mete so udeleženci prejeli praktične nagrade. Metanje trojk je potekalo v dveh delih in sicer za otroke, ki so metali s razdalje osebnih metov 

in za starejše, ki so metali na trojki.

 

Športno društvo Sokol Bežigrad je prikazal demonstracijo gimnastičnih vaj na zunanjem poligonu in na mali prožni ponjavi.

Ogrevanje in napotke gimnastičnih vaditeljev so na zunanjem poligonu izkoristili tudi mladi bežigrajski judoisti.

Svoj nastop na bradlji pa so prikazali tudi veterani ŠD Sokol Bežigrad, ki so se več kot odlično izkazali in hkrati dokazali, da šport krepi telo in duha.

Judo klub Bežigrad je izpeljal trening juda, kateri je zajemal demonstracijo judo padcev, osnovnih judo metov, končnih prijemov, sledil pa je odprti trening juda na katerem so se v osnovah juda preizkusili tudi ostali obiskovalci.

Prireditev smo zaključili s skupinskim plesom, ki sta ga vodili vaditeljici Plesnega centra Feniks.