2. Dan športa v Jami

 

Na Vodovodni cesti 25 oziroma v tako imenovani »Jami« bo tudi letos potekala športna prireditev Dan športa v jami. Letos že druga prireditev bo potekala v soboto 06. oktobra od 09. do 13. ure. Tudi letos bodo na prireditvi sodelovala društva in klubi, ki so člani Športne zveze Ljubljane in domujejo v tako imenovani »Jami« na Vodovodni cesti 25. Celotni športni dogodek bo potekal na zunanjem malo nogometnem in zunanjem košarkarskem igrišču ter na nogometnih igriščih z umetno travo.

Nogometni klub Olimpija Ljubljana; na nogometnih igriščih z umetno travo bodo potekale nogometne tekme mlajših selekcij Nogometnega kluba Olimpije. Nogometne tekme se bodo pričele okoli 09. ure in bodo potekale do predvidoma 15. ure.

 

Športno društvo Sokol Bežigrad; bo na zunanjem športnem poligonu, ki je rezultat skupnega sodelovanja med  Športno zvezo Ljubljane, Olimpijskem komitejem Slovenije in Slovensko industrijo jekla (SIJ d.d.), izvajal demonstracijske vaje za moč in ostale vaje na tem poligonu. Gimnastičarji Športnega društva Sokol Bežigrad so določili in zrisali osnovne gimnastične vaje katere se lahko izvajajo na zunanjem poligonu. Sledi tudi odprti trening na mali prožni ponjavi na kateri bodo lahko tudi obiskovalci preizkusil svoje znanje.

 

Plesna šola Feniks; se bo predstavila s svojo plesno skupino, predstavila bo različne zvrsti plesa. Tudi Plesna šola Feniks bo imela demonstracijo plesa na katerem se bo lahko preizkusil vsak, ki ga zanima učenje osnovnih oziroma novih plesnih korakov.

 

Judo klub Bežigrad; se bo predstavil z mlajšo selekcijo judoistov. Prikazali bodo osnovne padcev, nekaj osnovnih judo metov in končnih prijemov. Kot na vsakem treningu juda bodo tudi na tem sledile judo borbe. Sledil bo odprti trening juda na katerem se bodo lahko osnov juda naučili tudi obiskovalci.

 

Na prireditvi bo sodelovalo tudi Društvo šola zdravja, ki izvaja jutranjo telovadbo. Vadba je namenjena predvsem starejši populacijo, vaje so zelo preproste in so zato primerne tudi mlajšo generacijo. Vaje potekajo tako, da se v pol ure razgibajo vsi sklepi in vse mišične skupine. Vaje se začnejo se pri glavi, končajo pa pri nogah, tako se prebudi celotno telo in je pripravljeno za celodnevne dejavnosti. S tem se ohranjajo funkcionalne sposobnosti in se doseže boljša gibljivost, okretnost telesa ter ravnovesje. Vaje se izvajajo stoje.

 

V primeru slabega vremena se prireditev preseli v  bližnjo dvorano Športni center Triglav in judo dvorano Judo kluba Bežigrad.

Vse informacije lahko dobite na telefonski številki 041 726 872 Boštjan, bostjan.pungrcar@siol.net info@szlj.si www.szlj.si

Skratka, zelo zanimiva in pestra sobota se obeta, zato vsi ljubitelji športa vabljeni v »Jamo« na Vodovodno 25.

Se vidimo v Jami!

Program sofinancira Mestna občina Ljubljana in

Fundacija za šport.