Kam na športne počitnice?

Le še malo časa nas loči do počitnic, ki naj bodo tako za otroke, kot tudi za starše čim daljši, lepi in brezskrbni. Za to bodo poskrbela tudi ljubljanska društva, ki so pripravila nekaj zanimivih programov, namenjenih predvsem otrokom.

Športno društvo Riba bo programe za male (in tudi velike) plavalce ter neplavalce pripravila na Kopališču Kodeljevo. Za otroke jih bo na voljo devet petdnevnih, prvi se bo začel 26. junija. Odraslim namenjajo intenzivne plavalne tečaje ter vodeno rekreativno plavanje (www.riba-drustvo.si).

S Športnim društvom Aqua se boste plavalnih zamahov učili na otroških tečajih, ki jih bodo izvajali v bazenu na Šternu. Začnejo 26. junija, pripravljajo pa enotedenske dvanajst-urne tečaje (www.plavalne-pocitnice.si).

Plavalni klub Ilirija na lastnem Kopališču Ilirija ponuja počitniško dopoldansko ali celodnevno otroško varstvo z učenjem plavanja. Aktivnosti bodo potekale v petih terminih, od 25. junija naprej (www.plavalniklub-ilirija.si).

Plavalne počitnice na Koleziji in Kodeljevem pripravljajo v Zavodu Šport Ljubljana, namenjene pa so plavalcem in neplavalcem med otroki. Na voljo je pet začetnih in nadaljevalnih tečajev z dejavnostmi v vodi, ob tem pa na obeh lokacijah še s kopico drugih aktivnosti. Začnejo 25. junija, prijavite pa se preko spleta www.sport-ljubljana.si.

Prijavite se lahko tudi na tradicionalno taborenje za družine in posameznike s Športnim društvom Narodni dom v Premanturi. Do konca avgusta ponujajo od šest do petnajst-dnevne tabore, prvi pa se bo začel že 18. junija (www.narodnidom.si).

Smučarski klub Snežinka je za dolgo, vroče poletje pripravil pet petdnevnih terminov, namenjenih otrokom od 5. do 12. leta. Začeli bodo 26. junija, športne animacije s tečajem tenisa, rolanjem, plavanjem in kopanjem, igrami z žogo in še čem pa bodo potekale na Kodeljevem (www.snezinka.com).

Aktivne poletne počitnice najavljajo tudi pri Novinarju. Njihov program bo delno potekal na Staničevi 41, večji del pa v naravi ali ob in v bazenu. Namenjen je otrokom od 6. leta naprej. S prvim med sedmimi petdnevnimi termini začnejo 26. junija (www.novinar-drustvo.si).

Plezalni center Ljubljana v Štepanjskem naselju bo čez poletne počitnice šolarjem pripravil deset aktivnih tednov. Namenjeni so otrokom med 6. in 14. letom starosti, ki se bodo učili varnega plezanja, premagovanja strahu pred višino…, ob tem pa pridobili nekaj kondicije in se dobro imeli. Na voljo bodo poldnevni, dnevni, tedenski ali mesečni termini (www.plezalnicenter.si).

Med počitnicami bodo moč in znanje združili plavalci in atleti Olimpije, ki skozi program ponujajo raznovrstne dejavnosti obeh bazičnih športov. Športna šola bo potekala v parku na Kodeljevem, v in ob tamkajšnjem bazenu ter na prenovljenem atletskem stadionu. Začnejo 26. junija, pripravljenih pa je osem petdnevnih terminov (www.atletski-klub-olimpija.si, pk-olimpija.si).

Del počitnic lahko preživite tudi v Športnem društvi Gib ob Drenikovi v Spodnji Šiški. Vabljeni so otroci od 5. do 12. leta starosti, ki se bodo zabavali na športnih delavnicah, ob skakanju v trampolin parku, v naravi Mosteca in Rožnika ter na kopališču Ilirija. Na voljo je deset terminov, z začetkom 26. junija (www.gib-sport.com).

Med ponudniki počitniških programov je tudi Fakulteta za šport, kjer z aktivnostmi prav tako začenjajo 26. junija. Sedem petdnevnih in dva štiridnevna termina zajemajo preživljanje prostega časa v dobri družbi, na zraku, na rolarkah, z žogo, v bazenu ali s plezanjem po drevesih… (www.fsp.uni-lj.si).

Konjeniški klub Pip ponuja štiri sproščene in aktivne petdnevne tabore, na katerih se bodo otroci učili veščin jahanja, razvijali socialne veščine in krepili odgovornost, delovne navade in timsko delo (www.kk-pip.com).

Kajakaši in kanuisti mladino vabijo na začetne tečaje v Kajakaškem centru Livada. Mala šola kajaka je namenjena otrokom od 7 do 13 leta starosti, na razpolago pa so trije poletni termini, od 11. junija naprej. Poleg tečajev, pripravljajo še dva termina športnih počitnic, prvega ob koncu junija, drugega pa ob koncu avgusta. Načrt obeh programov preberite na www.kajak-ljubljana.si.

Športno društvo Sokol Bežigrad pa osnovnošolce vabi na gimnastično obarvane počitnice na morju v Špadićih pri Poreču. Za otroke do 5. razreda, ki pa bodo ostali v Ljubljani, bodo organizirali športno aktivno počitniško varstvo. Obakrat so termini trije, z začetkom 23. junija. Podrobnosti so na www.sokolbezigrad.si.

Na telovadne počitnice ste vabljeni na Trnovo. V pestrem počitniškem programu se bodo prepletale različne aktivnosti, kot so nogomet, košarka, rolanje, gimnastika, tenis, namizni tenis, spretnostni poligoni… Medse vabijo otroke med 5. in 12. letom starosti, s prvimi izmed sedmih tedenskih počitnic pa začnejo 25. junija. Program preberite na www.sd-trnovo.si.