Odprte prijave na MINI OLIMPIJADO – ŠPORTNI DAN ZA OŠ

Tudi to leto organiziramo MINI OLIMPIJADO – športni dan v četrtek 13. in petek 14. septembra na Kongresnem trgu.

Mini olimpijada je projekt namenjen šolskim otrokom 1. triade. Namen projekta je predstavitev in spodbuda otrokom k športni aktivnosti.

Otroci na prireditvi Mini olimpijada spoznajo različne športne aktivnosti. Velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja-fair play protokola s sloganom »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«.

Za učence je obisk športnega dne lahko pravi praznik in doživetje, še posebej ker se tam pojavijo znani športniki in športnice, ki vadijo z njimi. Vsaj enako pomemben pa je tak dogodek tudi za športne klube oziroma društva, ki imajo vse možnosti za lastno predstavitev na izviren način, s tem pa morda prepričajo in privabijo kakšnega učenca v svoj klub ali pa mu šport vsaj naredijo privlačen.

Razveseljuje dejstvo, da postaja program zelo prepoznaven in je zanimanje zanj precejšnje že v času, ko razpis še ni poslan v javnost. Prosimo vas, da nam prijavnico (v priponki) čimprej pošljete po pošti ali preko elektronske pošte, saj smo s številom prijav omejeni.

PRIJAVNICA NA MINI OLIMPIJADO 2018 OSNOVNE ŠOLE

Prijavnine ni.

 

 

 

 

 

 

Partnerji Mini olimpijade so: Konzorcij Razgibajmo Ljubljano, Športna zveza Ljubljane, Mestna občina Ljubljana, Fundacija za šport in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez.