Zadnji poziv k sodelovanju na Tednu športa

Športne zveze, ki koordiniramo mestni spodbujevalni program Razgibajmo Ljubljano, vas vabimo k sodelovanju na septembrskem, tokrat že petem Tednu športa v Ljubljani. Namen osemdnevnega dogajanja je zgoščeno predstaviti športno, rekreativno in gibalno ponudbo v Ljubljani, cilj pa osvestiti in pridobiti otroke, mladino in rekreativce, predvsem s predstavitvami doseči telesno manj dejaven del prebivalstva.

Vsako leto se na Teden športa prijavi več kot sto klubov, društev in ostalih ponudnikov programov, večina je takih, ki jim programe sofinancira Mestna občina Ljubljana. Prijavite se tudi vi in izkoristite možnost neposredne predstavitve vaše dejavnosti. Za člane ene izmed partnerskih zvez (ŠZ Ljubljane, ZŠD Krim, ZŠD Slovan in ŠZ Univerze v Ljubljani) je sodelovanje brezplačno.

Vsi ponujeni programi morajo biti v času Tedna športa za udeležence brezplačni.

Rok za prijavo je do 30. junija, prijavnica in razpis pa sta že objavljena na www.razgibajmoljubljano.si.

 

Ponudba Tedna športa 2018:

Letošnja predstavitev gibalnih, rekreativnih in športnih programov v Ljubljani se bo s sedmih dni raztegnil skoraj že na en mesec dogajanj. Začetek bo ob koncu avgusta, 26. avgusta, ko se boste na Kodeljevem udeležili triatlona ter preizkusa vzdržljivosti v dvanajstminutnem plavanju. Nadaljevanje bo sledilo 1. septembra na Špici, z dogodkom 100 supov na Ljubljanici. Osrednji del dogajanj bo strnjen v tednu med 8. in 15. septembrom, ko se boste Ljubljančani brezplačno udeležili Športnih iger zaposlenih, Festivala telovadbe, tečajev teka, kolesarjenja, športnega plezanja, nordijske hoje…, meritev kondicije in svetovanja, otrokom prve šolske triade bosta na voljo dva dneva Miniolimpijade, drugi septembrski teden pa bomo v soboto, 15. septembra, na Kongresnem trgu, zaokrožili še s Športno tržnico. Zadnje dejanje uvoda v novo vadbeno sezono pa bo 28. septembra, ko bo potekal še dogodek Bodi športnik – igraj se z mano, na nekakšnih mini olimpijskih igrah pa se bodo družili otroci s posebnimi potrebami in ostali šolarji.