Športne igre mladih v gimnastiki

 Športno društvo Sokol Bežigrad organizira v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane v soboto, 16.06.2018 tekmovanje Športne igre mladih 2018 v gimnastiki…

V dvorani Športni center Triglav se bo v soboto ob 09.30 uri z otvoritvijo pričelo tekmovanje v gimnastiki. Samo tekmovanje se bo po uradnem delu preselilo v gimnastično telovadnico Osnovne šole dr. Vita Kraigherja, ki se nahaja v neposredni bližini dvorane. Izvajalec tekmovanja je Športno društvo Sokol Bežigrad, ki je tudi član Športne zveze Ljubljane. Ob otvoritvenem nagovoru bomo izpostavili pomen vrednosti sodelovanja, prijateljstva in Fair playa. Protokol fair playa s prisego za športnike, trenerje in sodnike bo vodil predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije. Mladi telovadci bodo tekmovali v osnovnih gimnastičnih prvinah, seveda na prilagojenih gimnastičnih orodjih. Tekmovanje je obenem tudi preizkus znanja za Sokolčka, saj bodo na tem tekmovanju otroci pokazali znanje,  ki so ga osvojili v iztekajočem se šolskem letu.

Po tekmovalnem delu sledi že tradicionalno druženje otrok, staršev, članov društva, simpatizerjev in vseh tistih, ki sodelujejo z društvom.

Tekmovanje Športne igre mladih v gimnastiki je namenjeno učenkam in učencem od prvega do petega razreda osnovne šole. Udeleženci na tekmovanju bodo prejeli spominske medalje in priznanja. Tekmovanje Športne igre mladih 2018 v gimnastiki sofinancirata Mestna občina Ljubljane in Fundacija za šport.