Športne igre mladih v nogometu in karateju

Prihajajoči vikend bodo v dvorani Športni center Triglav potekale Športne igre mladih, katere jih pod okriljem Športne zveze Ljubljane izvajajo njene članice in člani…

V soboto se bodo ob 09.00 uri pričele Športne igre mladih v nogometu, katerega izvaja članica Športne zveze Ljubljane Športno društvo Otroška nogometna šola Ljubljane. Na tekmovanju bodo sodelovali otroci ljubljanskih osnovnih šol v starostni kategoriji od 6. do 12. leta starosti. Nižji razredi bodo med seboj tekmovali v mini malem nogometu-na male gole, igralo se bo po širini malo nogometnega igrišča, malo starejši pa bodo igrali na velike gole in čez celotno malo nogometno igrišče.

V nedeljo pa se bodo ob 09.45 uri prav tako pričele Športne igre mladih in sicer v karateju. Tekmovanje izvaja Karate klub Olimpija Ljubljana. Na tekmovanju se bodo prav tako pomerili otroci ljubljanskih osnovnih šol od 1. do 5. razreda, katerim je ta tekmovanje tudi namenjen. Tekmovali bodo v različnih disciplinah kot so Kihon-elementi, KIK (Kihon Ippon Kumite)-enokoračni boj, JIK (Jiyk Ippon Kumite)-pol prosti boj, v katah, katah ekipno in v borbah –Kumite.

Oba dogodka se bosta pričela z otvoritvijo in Fair playom. Ob otvoritvenem nagovoru bomo izpostavili pomen vrednosti sodelovanja, prijateljstva in Fair playa v športu. Protokol fair playa s prisego za športnike, trenerje in sodnike bo vodil predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Otroci, ki bodo sodelovali na obeh tekmovanjih bodo prejeli spominske medalje in priznanja. Tekmovanje Športne igre mladih 2018 sofinancirata Mestna občina Ljubljane in Fundacija za šport.