Brezplačna vodena tekaška vadba

Poleg zvončkov in trobentic, med pomladne znanilce sodijo tudi tekači, ki se bodo v prihodnjih dneh in tednih razmnožili po ljubljanskih parkih in poteh. Možnosti za samostojno vadbo je v Ljubljani in okolici več kot dovolj, bogata pa je tudi ponudba vodenih vadbenih programov. Mestna občina Ljubljana je letos razpisala kar trideset brezplačnih tekaških tečajev, ki jih bo spomladi in jeseni izvajalo trinajst organizacij. Ta teden najavljamo prva dva spomladanska trideseturna tečaja…
Prvi že poteka v organizaciji Športnega društva Zadvor, gre pa za vodeno vadbo za trim stezi in pripravami na aprilski Molniški tek. Zbor je pri brunarici v Zadvoru, urnik popoldanski in med tednom, objavljajo pa ga na www.sportnodrustvozadvor.si.
Pulz šport tekaške treninge pripravlja v poznopopoldanskih urah, tudi med tednom, zberejo pa se na parkirišču pri Živalskem vrtu Ljubljana oziroma pred Fakulteto za šport za Kodeljevem. Dobrodošla je predprijava na www.pulzsport.si.
Urbani tekači od 3. aprila vabijo na brezplačno vadbo za čiste začetnike (izmenjava hoje in teka, krepilne in raztezne vaje in ozaveščanje tehnike teka), ob torkih in četrtkih pa se ob 17. uri zbirajo pred vhodom v bazen Tivoli. Tekaški skupini lahkotnežev (družabno in strokovno treniranje na razdaljah med tri in do osem kilometrov) in težavneže (za tekače, sposobne teči nad deset kilometrov) nista brezplačni, vadba pa bo potekala ob torkih in četrtkih ob 18. uri, z izhodiščem pred vhodom v bazen Tivoli. Vadbe potekajo čez celo leto, dve vadbi pa sta poskusni in brezplačni. Podrobnosti preberite na www.tekaskitrener.si.
Začetnikom in nadaljevalcem so namenjene ure, ki jih Akademsko atletsko društvo Slovan pripravlja na Kodeljevem in v Tivoliju. Začnejo 3. in 4. aprila, pripravili pa so kar šest programov: člani ekip začetniki, splošne vadbe, napredne vadbe, zahtevne vadbe in preventivne vadbe bodo vadili ob ponedeljkih in sredah ali torkih in četrtkih od 18. ure, pri kozolčku v Tivoliju, brezplačna pa bo vadba teka in moči, ki se bo od 6. aprila odvijala vsak petek, ob 15. in 16. uri na Kodeljevem. Prijave sprejemajo na www.tek.si.
S 4. aprilom se prijavite na tekaško vadbo s Športnim društvom Alive. Ob sredah in petkih se zbirajo pri Kinu Šiška ali pred nekdanjo Tobačno tovarno, ob pomoči in svetovanju trenerja pa boste izboljšali kondicijo in tehniko teka. V treningih so vključene tudi vaje za moč in specialne kondicijske vsebine, ki so pomembne pri pripravah tako cestnih tekačev, kakor tudi tekačev specializiranih za tek po stopnicah. Program je objavljen med novicami na www.alive.si.

Osemtedensko vodeno vadbo pripravljajo tudi tekači iz Šmarnogorske naveze, ki vas štiri dni v tednu pričakujejo na stadionu Policijske akademije v Tacnu. Od 10. aprila bosta na voljo dva termina: ob torkih in petkih ali ob sredah in petkih, vsakokrat pa je začetek na stadionu Policijske akademije v Tacnu. Za prijavo pokličite na 041 670 141.Z nekdaj odličnim srednjeprogašem Benom Piškurjem boste po programu vadili v Mostecu, Tivoliju, na Rožniku in poteh PST-ja, vselej z začetkom na parkirišču pred Živalskim vrtom Ljubljana. Spletne strani nima, za odgovore na vprašanja pa uporablja e-pošto beno.piskur@gmail.com.

Skupinski tek v naravi pripravlja Športno društvo ABC šport, ki si je za izhodišče vadbe izbral Športno dvorano Krim na Galjevici, vadbeni teren pa bližnji PST in Golovec. Razpis in pogoje objavljajo na www.abcsport.si. Pri obeh je priporočljiva predhodna prijava.