Š P O R T N I    U T R I N K I   
26.01.2017, številka 453
 
26.01.2017
Začetek februarja bo na Gospodarskem razstavišču v znamenju osrednje turistične sejemske prireditve pri nas...
 
26.01.2017
O novem zakonu o športu bodo poslanci v državnemu zboru odločali predvidoma marca letos. Zadnji veljavni zakon je bil sprejet 24. marca 1998....
 
26.01.2017
Spolno nasilje v športu je danes velik problem. Evropska komisija za šport je spolno nasilje uvrstila med prednostna področja raziskovanja. Z namenom, da bi se čim hitreje našle rešitve, ki bi športnice in športnike obvarovale pred zlorabami, žrtvam pa ponudile ustrezno obravnavo in pomoč.....
 
Foto utrinek

Zimske snežne razmere žal v Ljubljani trenutno ne omogočajo teka na smučeh, zato so najbližje urejene tekaške proge trenutno v Medvodah. V Nordijskem centru Bonovec Medvode proge vzdružejo tudi z umetnim zasneževanjem. Stalno vzdrževana je tekaška proga dolga 2,5 km. Široka je od 6 do 8 metrov in je namenjena tako za klasično kot prosto tehniko. Na smučeh lahko tečete tudi v večernih terminih.

Ali ste vedeli...

...da zakon o športu predvideva, da igra lahko postane šport le, če vsebuje telesno dejavnost? A to ne velja za slovenski zakon, temveč britanski. Pritožbeno sodišče v Londonu je zato pred kratkim zavrnilo tožbo Bridž zveze Anglije, ki je zahtevala priznanje bridža za šport. Tako bo zveza, ki šteje 55.000 članov, ostala brez državnega denarja in pokroviteljev ter z manj možnostmi za promocijo. V zvezi sicer še naprej vztrajajo, da ima kartanje pozitivne učinke na zdravje. (vir: www.rtvslo.si)

Ste že včlanjeni v Športno zvezo Ljubljane?

Članstvo v Športni zvezi Ljubljane prinaša različne prednosti in ugodnosti. Imamo stodvainosemdeset (182) članov, vsa društva in klubi pa skupaj združujejo več kot 55.000 športnikov in športnic vseh starosti in sposobnosti. Preverite sami, zakaj so z nami.

pišite nam | domača stran Športne zveze Ljubljane
Športne utrinke boste prejemali enkrat na teden, vsak četrtek, razen julija in avgusta. Če jih boste želeli odpovedati, to lahko storite s klikom na odpoved in umik z liste naročnikov.