nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC

Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

2. tekmovanje šolske judo lige in Jukijevega pokala

07.12.2017
V dvorani Športni center Triglav bo v soboto, 16.12.2017 potekal 2. krog šolske judo lige ljubljanskih osnovnih šol in tekmovanje za 2. Jukijev pokal…
V 2. krogu Šolske judo lige, ki bo potekala v dvorani Športni center Triglav, ponovno pričakujemo preko 800 osnovnošolcev iz 32 ljubljanskih in okoliških osnovnih šol. Prvošolci in drugošolci bodo tekmovali v borbah za pasek, tekmovali pa bodo tudi v spretnosti na poligonu. Tretješolci bodo tekmovali v judo borbah (borbe stoje –tachi waza). Borbe bodo potekale po pravilih Judo zveze Slovenije za starejše in mlajše dečke oz deklice. Poleg judo borb se bodo tudi tretješolci pomerili kdo bo hitrejši v prenašanju žogic.
Četrtošolci in osnovnošolci višjih razredov se bodo pomerili v judo borbah (tachi in ne waza) za 2. Jukijev pokal. Borbe potekajo po pravilih Judo zveze Slovenije za mlajše dečke in deklice in trajajo 1,5 minute, brez zaustavljanja časa. Ekipa zmaga, če ima več dobljenih borb ali, če je borbe zmagala z višjo razliko v točkah (npr. rezultat borb je 5:5, rezultat tehničnih točk pa je 50:25 – prva ekipa je zmagala 5 x na ippon, druga pa 5 x na yuko).
Več o 2. Šolski judo ligi in Jukijevem pokalu si lahko preberete na spletni strani Mala šola juda.
Vstop bo prost zato ste na ogled lige vljudno vabljeni!
avtor: Boštjan

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev