nov uporabnik

ŠZL ŠPORTNIKI ŠPORTNE ORGANIZACIJE ARHIV NOVIC
Športna zveza Ljubljane
Vodovodna cesta 25
1000 Ljubljana
Tel: 01 434 72 92
Fax: 01 232 39 56
info@szlj.si
http://www.szlj.si

17 dni do ljubljanskega Tedna športa

10.08.2017
Počitnice in dopusti se počasi bližajo koncu, mi pa se že aktivno pripravljamo na izvedbo predstavitev možnosti za ukvarjanje z najrazličnejšimi oblikami telesne dejavnosti v našem glavnem mestu...
Med 9. in 15. septembrom želimo Ljubljančanke in Ljubljančane vseh starosti in fizičnih sposobnosti povabiti na različne aktivnosti. Začetek, to je v soboto, 9. septembra, bo v znamenju predstavitve programov športnih organizacij na Športni tržnici. Med 9. in 16. uro se boste na Kongresnem tergu in v parku Zvezda lahko seznanili s športnimi panogami od a do ž in se pozanimali o lokacijah ter urnikih vadbe. Medtem bosta na istem mestu potekala zaključna prireditev Ulične košarke 2017 (podrobnosti prihodnji teden) in Urbani gladiator.
V nedeljo, 10. septembra bo skoraj hkrati živahno na kopališču Kolezija, kjer se boste lahko preizkusili predvsem v nekaterih plavalnih disciplinah, svojo vzdržljivost pa preverili na Cooperjevem plavalnem preizkusu (razpis posebej objavimo v prihodnjem tednu). Ves dan bodo na ljubljanskih otokih športa, to je na trim stezah in otokih ter zunanjih fitnes napravah, potekalo svetovanje športnih strokovnjakov o primernosti in učinkovitosti vadbe na teh napravah. Na Kongresnem trgu bo v nedeljo tudi start (in cilj) kolesarskega maratona, ki se bo odvijal v okviru Bike festivala Ljubljana.
Tudi ponedeljek, 11. septembra bo gibalni del namenjen vadbi na otokih športa. Spisek lokacij in urnik bomo objavili do konca avgusta.
Torek, 12. septembra bo namenjen predstavitvi programov, ki so namenjeni predvsem starejšim in manj telesno dejavnim. Na Stritarjevi ulici se bodo z različnimi meritvami in nasveti predstavili strokovnjaki s področja zdravstva, prehrane in športa: Nacionalni institut za javno zdravje, Zdravstvena fakulteta, Društvo fizioterapevtov Slovenije, Zdravstveni dom Ljubljana, Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije...
13. in 14. septembra se bo devetsto osnovnošolcev seznanilo in preizkusilo v okoli petdesetih športnih panogah. Miniolimpijada bo med 9. in 12. uro potekala na Kongresnem trgu, pokrovitelj pa je Olimpijski komite Slovenije. Še dvesto srednješolcev pa se bo pomerilo v orientacijskem teku. Vabljeni na ogled in spodbude.
Petek, 15. september pa bo posebej pomemben dan za okoli petsto šolarjev, ki sodelujejo v prilagojenem programu. Mednarodni športno - družabni dogodek, bo pravzaprav združen športni dan za učence s posebnimi potrebami in vse ostale otroke in učence. Pri Športnem centru Triglav in na nogometnih igriščih v Jami ob Vodovodni cesti, se bodo med 9. in 12. uro preiskušali v različnih običajnih ali prilagojenih športih, ob tem pa jih bodo spodbujali tudi nekateri znani Ljubljančani.

Program sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

avtor: žiga

KOMENTARJI

uporabniško ime
geslo
zapomni si
nov uporabnik

Komentarji obiskovalcev